Mahler & Kokoschka 27 maart – 22 april

De onstuimige liefde van kunstenaarskoppel Alma Mahler en Oskar Kokoschka

Bellevue Lunchtheater

Ulrike Quade Company

Vertel me alles wat je weet over de liefde

Regisseur Ulrike Quade, schrijver Hannah van Wieringen en scenograaf Ruben Wijnstok laten zich inspireren door de korte, maar onstuimige liefde van kunstenaarskoppel Mahler en Kokoschka. Ze bouwen een extravagant altaar voor Alma. Ongehinderd door de buitenwereld herbeleven Aafke Buringh als Alma Mahler en Marijn Klaver als Oskar Kokoschka hun schaamteloze affaire.

 

MAN: 
Ik zou met een streng van vlees aan u vast willen zitten, als een lam. In een vlies, in een plasje warm bloed.

VROUW: U. U bent verwonderlijk. (kijkt rond) Het is, uw atelier is heerlijk. Ik heb nog nooit zoiets gezien.

MAN: U zult ook nooit meer zoiets zien.

VROUW: Dat klinkt beslist spookachtig.

MAN:  Ik laat u niet gaan. Ik zal bezit van u nemen, zoals een regenstorm van een meer. En andersom, begrijpt u wel, dat het meer zich terug omhoog gooit naar de hemel, als de grote zware druppels van de storm het oppervlak ranselen?

VROUW: Ja. Ik. Ik denk dat ik dat ten zeerste begrijp, heer Kokoschka. U bent het meer.

MAN: En u bent de storm, frau Mahler.

VROUW: En andersom.

 

 

Adres

Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam


Kassa

kassa@theaterbellevue.nl
020-5305300